top of page

Mehanička ispitivanja

Najstarija i najrasprostranjenija metoda za karakterizaciju i ispitivanje svojstava različitih materijala je nesumnjivo mehanička analiza. Izvor je jedinstvenih informacija o čvrstoći materijala i njegovom ponašanju pod stresom, što dovodi do bogatih podataka o njegovoj strukturi i performansama.

Ogroman broj istraživačkih metoda prikupljen je pod nazivom „mehanička analiza“, generalno se mogu podeliti u nekoliko grupa prema korišćenoj deformaciji – kompresija, zatezanje, savijanje ili smicanje, što bi se moglo izvršiti upotrebom statičke ili dinamički promenljive sile sa linearnim, sinusoidnim ili bilo kojim drugim profilom modifikacije.

arrow1.png

Labtim zajedno sa tržišnim analizatorima mehaničkih svojstava – TA Instruments i Tinius Olsen – pokriva gotovo sve moguće primene izuzetno tačnim i preciznim merenjima sile i pomeranja u opsegu od 0,1 mN do 3000 kN sa frekvencijama do 300 Hz.

Jedinstvene tehnologije, poput patentiranih motora koji rade u magnetnom polju bez ležajeva i posledično bez trenja, i vremenski ispitani hidraulični sistemi omogućavaju bezbrižan rad instrumenata decenijama.

bottom of page